YEAH! Eindelijk kan ik delen waar ik achter de schermen al een tijdje mee bezig ben. Namelijk de organisatie van de eerste Duurzame Woonbeurs van Nederland!

Re-design + Re-use = Reduce

Onder het motto Re-design + Re-use = Reduce wordt op 5 en 6 oktober in de Kromhouthal in Amsterdam de eerste Duurzame Woonbeurs van Nederland gehouden. Hier vind je alles wat met wonen te maken heeft en voor elke portemonnee. Alleen is het uitgangspunt nu circulair, duurzaam en ecologisch.

Op de Duurzame Woonbeurs kun jij je laten inspireren en adviseren door duurzame (interieur)designers, start-ups  en verantwoorde merken.  De eerste deelnemers hebben zich gemeld voor deelname aan de beurs, waaronder bedrijven als Auping, Dille & Kamille, Tierrafino, Cartoni Design en Forbo.

Zet de datum dus vast met grote rode stift in je agenda! Kom langs om meer te horen over de laatste trends op het gebied van goed groen, vintage design, bio-afbreekbare meubels en duurzame vloer- en wandafwerking. Ook kun je deelnemen aan  inspirerende presentaties en workshops en krijg je meer inzicht in hoe jij duurzame keuzes kunt maken in je interieur. Zo kun je op de beurs bijvoorbeeld zelf meebouwen aan een lemen tiny huis! Hoe leuk is dat!

De organisatie

De beurs is een initiatief van ontwerper Machteld Rijnten van Sirkulèr, een interieur-adviesbureau voor eco-living. Met Sirkulèr wil zij mensen stimuleren om bewustere keuzes te maken voor de inrichting van hun huis.

Toen ik van haar plannen voor de organisatie van een Duurzame Woonbeurs hoorde werd ik meteen super enthousiast en heb ik me aangesloten bij de organisatie. Als ‘conscious curator’ ben ik samen met Machteld en Olivia momenteel druk bezig om jullie in oktober van heel veel mooie duurzame wooninspiratie te voorzien!

Bewust leven

Als ik Machteld vraag waarom ze deze beurs is gestart geeft ze aan: “Wij mensen hebben de neiging om “nieuw” en “beter” na te streven in ons leven. Marketing en reclame spelen daar handig op in en daarom blijven we maar spullen kopen. Maar nieuw is niet altijd beter, integendeel: met de enorme hoeveelheid ‘spullen’ die we kopen hebben we de meeste impact op de aarde. Nieuwe auto’s, meubels, elektronica, kleding; allemaal spullen die energie kosten om te produceren, te vervoeren, te verpakken en te verkopen. En die er weer voor zorgen dat we veel teveel weggooien. En juist de stroom grof huishoudelijk afval verminderd maar niet!”

“Een bewust huis stimuleert een bewust leven”

Dit is ook meteen de achterliggende gedachte van de beurs: “Een interieur gaat lang mee en een verbouwing waarin het gebruik van ecologische materialen, hergebruik en tweedehands het uitgangspunt zijn, heeft een enorm positieve impact op het milieu èn op de bewoners. Want een ‘bewust’ huis stimuleert bewuster leven!”

Alle mooie merken onder 1 dak

Als je kijkt naar het verbouwen en inrichten van woningen wordt er nog weinig gelet op de footprint. Er is al wel veel aanbod, maar dat sneeuwt vaak onder in het veel grotere niet-duurzame aanbod, waardoor weinig mensen weten waar je terecht kunt voor een duurzaam interieur of waar je nu eigenlijk op moet letten bij je aankopen.

Op de Duurzame woonbeurs brengen wij al deze mooie duurzame woonmerken en -initiatieven voor jou  samen om te inspireren met een groot en breed aanbod, ook in prijs. Zodat je wél een keuze hebt, en alle duurzame woonmerken samen meer positieve impact kunnen maken!

En precies dat is ook de reden dat ik met dit blog ben begonnen. Door mijn werk kom ik veel in contact met duurzame ondernemers en designers die al laten zien dat het anders kan in de meubelbranche. Hier op Studio 17C deel ik deze prachtige initiatieven al met jou en op de Duurzame Woonbeurs gaan we precies hetzelfde doen maar dan in ‘real-life’!

Duurzame woonmerken zoals Cartoni Design

Kom je ook?

Zien we jou ook 5-6 oktober? De kaartverkoop start heel binnenkort. Wil jij als eerste weten wanneer je een kaartje kunt bemachtigen laat dan hier je mailadres achter!

En ken jij, of ben jij , een duurzaam woonmerk dat zeker niet mag ontbreken op de beurs? Laat het mij dan weten hieronder in de comments of stuur mij een bericht.

Voorbeelden van upcycle design

Hergebruik bouwmaterialen (foto genomen in Buurman)

Fotocredits

De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van en eigendom van de Duurzame Woonbeurs en Cartoni Design.

 

Pin It on Pinterest